29 Ekim 2012 Pazartesi

Taraftar bana sahip çıkmadı

Beşiktaş'ın eski kaptanlarından İbrahim Üzülmez, Kanaltürk'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Quaresma'nın tesislerde çıplak gezdiği iddialarından, Beşiktaş'ı bırakmasına değinen Üzülmez siyah - beyazlılara da sitemlerde bulundu. Üzülmez şu açıklamalarda bulundu:

"SÜREYYA AĞABEY KONUŞMALI"

"Ben Quaresma'nın çıplak bir şekilde gezdiğini görmedim. Yabancılar duş alırken çıplak bir şekilde gidenler oluyor. Kimler bunu çıkardı neden çıkardılar. Birilerinin ortaya çıkarak buna cevap vermesi gerekiyor. Süreyya ağabey konuşmalı bu konuda. En sağlıklı yorumu o yapar. Bir genç oyuncuyla ilgili şikayet geldi. Soyunma odasından duş alınmaya gidilen yerde personellerle karşılaşılıyor. Bir genç oyuncunun başına böyle bir şey geldi ve şikayet oldu.

İbrahim üzülmez dert yandı

 

Ayrıldığıma pişmanım

Bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen Mateja Kezman Kanaltürk'e özel açıklamalarda bulundu. Topbizde programına konuşan Kezman, Fenerbahçe'den ayrıldığı için duyduğu pişmanlığını dile getirdi.

Sırp futbolcu Fenerbahçe'nin yaşadığı sıkıntılı süreçlere değinerek, "Fenerbahçe yeni yeni kendine geliyor. Geçen sene çok kötü bir süreç geçirdiler. Taraftarlar ve kulüp kenetlenerek süreci atlattı. Eminim ki taraftarlar birbirine kenetlenerek daha iyi yerlere getireceklerdir kulübü" diye konuştu.

 

Antalyaspor ders verdi

Antalyaspor ders verdi!

Antalyaspor, Fenerbahçe'yi Saraçoğlu'nda 3-1 yenerek Galatasaray'la liderliği paylaştı.

Bu sonuç Limassol galibi(!) Fenerbahçe'de soğuk duş etkisi yaratırken lige de renk getirdi.

Galatasaray da tedirgin oldu.

Fenerbahçe-Antalyaspor maçı;

Türk futboluna,

Süper Lig'e,

Futbolu yorumlamada zorluk çeken yandaşlara,

Kim iyi kim kötü anlamak istemeyen gözleri bağlı taraftara, önemli bir derstir.

Bilhassa da her vesileyle yorumculara sallayan ve futbolu çok iyi bildiklerini(!) zanneden sanal medya bilgelerine ücretsiz kurstur.

Fenerbahçe-Antalyaspor maçını iyi inceleyenler, futbolumuzun ve yaşadıklarımızın bütün inceliklerine vakıf olurlar.

İşte sizlere bu maçla ilgili kulaklara küpe olacak ilginç karşılaştırmalar;

Osman Tanburacı : Antalyaspor ders verdi

27 Ekim 2012 Cumartesi

Trabzon - Bursaspor Muhtemel 11'ler

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor sahasında Bursaspor'u konuk edecek. Trabzon Avni Aker Stadyumu'nda oynanacak mücadeleyi hakem İlker Meral yönetirken; Meral'in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy, Muhittin Gürses yapacak.

HALİL VE JANKO BİRLİKTE...

Trabzonspor'da Tolga ve Colman, sakatlıkları yüzünden forma giyemeyecek. Defansta yine Zeki Yavru, Mustafa, Bamba ve Emerson'a görev vermesi beklenen Şenol Güneş'in Giray'ı da maç kadrosuna alabileceği belirtildi. Sakatlığı geçen Alanzinho'nun 11'e dönmesi beklenen Bursaspor maçında, hafta içinde sakatlığı nedeniyle bazı antrenmanlara çıkamayan Sapara'nın durumunun ise maçtan önce netlik kazanacağı açıklandı. Avusturyalı Janko'yu Beşiktaş maçında ilk 11'de oynatmadığı için eleştirilen Şenol Güneş'in Bursaspor maçında Halil-Janko ikilisine forma vermesi, hemen hemen kesinleşti. Halil ve Janko'nurn birlikte oynaması halinde Yasin'in yedek kalacağı öğrenildi.

Trabzonspor - Bursaspor Muhtemel 11'ler

Dile kolay! Messi 3. kez dalya dedi!

Barcelona'nın Rayo Vallecano'yu 5-0 gibi farklı bir skorla geçtiği karşılaşmada 2 gol kaydede Arjantinli yıldız Lionel Messi, profesyonel futbol yaşamındaki 301. gole ulaşmış oldu.

23 Ekim'de Şampiyonlar Ligi maçında Celtic ile oynana karşılaşmayı boş geçen Messi bu maçta yapamadığı La Liga 9. hafta mücadelesinde yapmış oldu.

Messi'nin her futbolcunun ulaşmayı düşlediği muhteşem istatistiklerle dolu futbol kariyerinin ayrıntısı ise takdir edilecek cinsten.

İşte Arjantinli golcünün kariyerinde kaydettiği 301 golün özeti;

Messi 301 gole ulaştı

Merseyside derbisinde gülen taraf kim olacak

İngiltere Premier Ligi Lig'in 9. haftasında Everton sahasında Liverpool'u konuk edecek.

Goodison Park'ta oynanacak Merseyside derbisini hakem Andre Marriner yönetecek.

FELLAINI SAHADA OLACAK

Everton'da orta saha oyuncusu Marounne Fellaini'nin sahada olması beklenirken, geçtiğimiz hafta genç takımla yapılan idman maçında 90 dakika oynayan sağ bek Tony Hibbert'inde karşılaşmada forma giymesi bekleniyor. Darron Gibson ve Steven Pienaar ise sakatlıklarından dolayı karşılaşmada yer alamayacaklar. Everton'da forvette ise Jelavic'in görev yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Everton sahasında Liverpool'u konuk edecek

Prosinecki 2'de 0

Kayserispor, Shota Arveladze'nin istifasından sonra teknik direktörlük görevine getirilen Hırvat Robert Prosinecki idaresinde çıktığı ikinci maçında da mağlup oldu.

Hırvat teknik adam yönetimindeki ilk maçında geçen hafta seyircisi önünde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 1-0 yenilen Kayseri ekibi, ikinci maçında ise Galatasaray'a 3-0'lık skorla boyun eğdi.

Robert Prosinecki, Kayserispor'a yaramadı

WTA'de 5 günde finalistler belli oldu

TEB-BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın 5. günü, teklerde ve çiftlerde yapılan yarı final maçlarıyla tamamlandı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvanın 5. gününde tekler ve çiftler finalini oynayacak sporcular belli oldu.

Teklerde korta çıkan ve dünya sıralamasında 4. durumda bulunan Agniezska Radwanska'yı 2-0 ile geçen dünya 3 numarası ABD'li Serena Williams finale adını yazdıran ilk isim oldu.

Kadınlar Tenis Turnuvası 5. günde finalistler belli oldu

Türk Telekom, Karşıyaka'dan çıkamadı

Beko Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka, Türk Telekom'u 79-66 yendi.

İlk 5 dakikası 10-10 eşitlikle geçilen müsabakada, son dakikaya 18-17 geride giren ev sahibi ekip, Aminu ve Dixon'ın sayılarıyla ilk periyodu 21-18 önde tamamladı.

İkinci periyodun ilk 3 dakikasında Ümit Sonkol'un 3 sayılık basketleriyle 6 sayılık farkı yakalayan (27-21) Pınar Karşıyaka, son 4 dakikasına 32-28 üstün girdiği devreyi Caner ve Dixon'ın sayılarıyla 40-33 önde bitirdi.

Üçüncü periyoda Banks ve Alper'in sayılarıyla başlayan ve 23. dakikada eşitliği yakalayan (44-44) Türk Telekom, Brown, Polat ve Pasalic'in 9-0'lık serisiyle son 1,5 dakikaya 53-46 önde girdi. Pınar Karşıyaka, son bölümde Caner ve Dixon'la sayılar bulmasına rağmen Türk Telekom 3. periyodu 55-51 üstün tamamladı.

Türk Telekom, Karşıyaka'ya yenildi

"Uzun zamandır Serena'yı bekliyordum"

TEB-BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası yarı finalinde Belaruslu raket Victoria Azarenka'yı yenerek finale yükselen Maria Sharapova, bunu başardığı için mutlu olduğunu söyledi.

Rus tenisçi Sharapova, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, her zaman kazanmak için sahaya çıktığının altını çizerek, ''Bunun için antrenman yapıyor ve maça çıkıyorum. Yıl içinde bir kaç kez kaybetme sürecine girmiştim. Onu değiştirebildiğim için mutluyum'' dedi.

Sharapova: Serena, mağlup edilmesi en zor oyuncu

Julio Cesar'ın hakkı Arsenal'e

İngiltere Premier Lig'de 9. hafta maçında Arsenal ile Queens Park Rangers karşı karşıya geldi. Emirates Stadı'nda oynanan maçta gülen taraf 1-0'lık skorla ev sahibi Arsenal oldu.

Arsenal'e galibiyeti getiren golü 84. dakikada Mikel Arteta kaydetti. Karşılaşmanın özellikle son yarım saatinde Queens Park Rangers kalesinde önemli ataklar yakalayan Arsenal zaman zaman net fırsatları gole çeviremedi. Arsenal'in bazı gol pozisyonlarında ise Inter'den transfer edilen Brezilyalı kaleci Julio Cesar gol izin vermeedi. QPR kaybetmesine rağmen; Julio cesar performansıyla büyük alkış topladı.

Julio Cesar performasıyla alkışlandı

Carlos Carvalhal : Savunmamız çok kaliteli değildi

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Mersin İdman Yurdu deplasmanından aldıkları mağlubiyetin ardından sonucu değerlendirdi.

Carvalhal rakip takımı kutlayarak, yedikleri ilk gole ilişkin, ''Bu tip pozisyonlara çok çalışmıştık, bu golü yememeliydik'' dedi.

Rakiplerinin, taktiklerini bozmayı başardığına değinen Carvalhal, şöyle konuştu:

Carlos Carvalhal : Savunmamız çok kaliteli değildi

26 Ekim 2012 Cuma

Galatasaray - Kayserispor Muhtemel 11'ler

Spor Toto Süper Lig'in 9. hafta mücadelesinde Galatasaray, sahasında Kayserispor'u konuk ediyor. Türk Telekom Arena'da oynanacak karşılaşmayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Alpaslan Dede ve Mustafa İspiroğlu yapacak.

3 OYUNCU KADRODA YOK

Galatasaray'da üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren Semih Kaya, Cluj maçında sakatlanan ve sakatlığı hala devam eden Felipe Melo ile sol kalça adalesinde sakatlık bulunan Sercan Yıldırım Kayserispor maçı kadrosunda yer almıyor. Sarı kırmızılı ekipte Felipe Melo'nun yokluğunda Selçuk İnan'ın yanında Emre Çolak ya da Yekta Kurtuluş'tan birinin forma giymesi bekleniyor. Forvette ise Johan Elmander'in yokluğunda Umut Bulut ile Burak Yılmaz ikilisinin sahada olması bekleniyor.

Galatasaray - Kayserispor Muhtemel 11'ler

23 Ekim 2012 Salı

M.United'ın başına kim gelecek

İngiliz devi Manchester United, uzun yıllardır takımın başında bulunan Alex Ferguson'dan sonra kimin göreve geleceğini yavaş yavaş belli etmeye başladı.

Kulübün Başkan Yardımcısı Ed Woodward, Ferguson'un bırakma kararının henüz net olmadığını fakat İngiliz ekibinin bir kaç teknik adamdan oluşan bir listeyi hazır tuttuğunu belirterek; "Elimizde bir liste var ve takımın başına geçmeye uygun adayı zamanı geldiğinde seçeceğiz" diye konuştu.

Burak Yılmaz şampiyon liginde ilk golünü attı

Galatasaray, Cluj karşısında 1-1 berabere kalarak gruptaki ilk puanını alırken sarı-kırmızılı ekibin golüne imza atan Burak Yılmaz da bir ilki yaşadı.

Daha önce Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor forması ile Devler Ligi'nde boy gösteren Burak Yılmaz Cluj maçına kadar oynadığı 16 müsabakada gol atma başarısı gösterememişti.

Galatasaray atakları sinirleri gerdi

Türk Telekom Arena'da oynanan Galatasaray-Cluj maçının ikinci yarısında üst üste gelen sarı-kırmızılı takım atakları, Rumen ekibinde iki oyuncunun saha içinde tartışmasına neden oldu.

Maçın 73. dakikasında topu uzaklaştıramayan takım arkadaşı Ivo Pinto'ya çok sinirlenen kaleci Mario Felgueiras, ceza sahası dışına kadar çıkarak tepki gösterdi.

Sabri: "Taraftarımız bizi desteklesin"

Galatasaray'ın Cluj ile oynadığı ve 1-1 berabere kaldığı Şampiyonlar Ligi maçı sonrasında Sabri Sarıoğlu açıklamalarda bulundu.

Sabri yaptığı açıklama, "Zor şartlarda oynadık. Bu şartlar futbol oynamamızı zorlaştırdı. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Galip gelebilirdik de ama en azından puan farkı açılmadı. Deplasmandaki maç dönüm maçı. İnanıyorum ki galip geleceğiz ve şansımızı arttıracağız. Kaybedilen birşey yok. Bu zemin, bu şartlarda normal bir sonuç" dedi.

Temsilcilerimiz Avrupa'da başarısız

Türk takımları son 5 sezonda sahasında Şampiyonlar Ligi grup maçı kazanamadı.

2008-09 sezonunda Fenerbahçe 3 grup maçında 1 beraberlik 2 yenilgi, 2009-10 sezonunda Beşiktaş 3 grup maçında 3 yenilgi, 2010-11 sezonunda Bursaspor 3 grup maçında 1 beraberlik 2 yenilgi, 2011-12 sezonunda Trabzonspor 3 grup maçında 3 beraberlik ve bu sezon Galatasaray 2 grup maçında 1 beraberlik 1 yenilgi aldı.

Liverpool’dan Jan Huntelaar harekatı

İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool'un menajeri Brendan Rodgers, Ocak ayında Schalke'nin golcüsü Klaas-Jan Huntelaar'ı kadrosuna katmak için harekete geçti.

Daily Mail'in haberine göre, 29 yaşındaki Hollandalı golcünün takımının sözleşme yenileme teklifini ertelemesinın ardından rotayı bu oyuncuya çeviren Rodgers, golcü oyuncunun Liverpool'a gelmesini sağlayacak.

Sezon sonunda biten sözleşmesi öncesi Huntelaar, Ocak ayında Liverpool ile ön anlaşma imzalama hakkına sahip.

Ioan Andone : Kötü hava şartları sonucu etkiledi

Saha şartlarının, futbolun kalitesini çok etkilediğini kaydeden Andone, ''Saha şartları oyunu çok değiştirdi. Eğer saha şartları iyi olsaydı 11'e 11 bir maç olacaktı ve çok farklı olacaktı. Böyle bir durumda biz buradan 3 puanla bile dönebilirdik'' dedi.

Galatasaray ile Romanya'da oynayacakları karşılaşmanın çok farklı olacağını belirten Ioan Andone, ''Cluj'daki maçta farklı bir tarih yazılacak. Biz oradaki maçta 3 puan için sahaya çıkacağız. Maçı almak istiyoruz. Fakat biz Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkamazsak, Avrupa Ligi'nde devam etmek istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

20 Ekim 2012 Cumartesi

Milan çok zorladı ama olmadı

İtalya Serie A'nın 8. haftasında Lazio ile AC Milan arasında nefes kesen bir maç oynandı.

Olimpiyat Stadı'nda oynanan maç adeta iki ayrı yarı yarıya sahne olurken 90 dakika sonunda gülen 3-2'lik sonuçla ev sahibi Lazio oldu.

Maça oldukça etkili başlayan Lazio, 25'te Herhanes ve 41'de Antonio Candreva ile 2-0 öne geçti. 49'da Miroslav Klose farkı 3'e çıkarırken bu dakikadan sonra AC Milan geri dönüşü başladı. Kırmızı-siyahlı ekip 81'de Nigel de jong, 79'da da stephan El Shaarawy ile farkı bire indirse de yenilgiden kurtulamadı.

Bu galibiyetle puanını 18'e yükselte Lazio lider Juventus'un 4 puan gerisinde 3. sırada yer aldı. AC Milan ise kendisine 7 puanla 11. sırada yer buldu.

Lazio haftaya deplasmanda Fiorentina ile mücadele edecek. AC Milan'ın sahasındaki rakibi ise Genoa

Lazio ile Milan maçı nefes kesti

Alkmaar kendi sahasında yenildi

Alkmaar kendi sahasında yenildi

Hollanda Eredivisie'nin 9. haftasında AZ Alkmaar sahasında NEC Nijmegen'i konuk etti.

Ev sahibi ekip 3 puan parolası ile çıktığı maç sonunda sahadan 2-0 yenik ayrıldı ve beklemediği bir galibiyet yaşadı.

Nijmegen'e 3 puanı getiren goller 15. dakikada ve 17. dakikada penaltıdan olmak üzere Ryan Koolwijk imzası taşıdı.

Bu galibiyetle konuk takım puanını 12 yaparak 9 hafta sonunda 7. sıraya kuruldu. AZ Alkmaar ise 9 puanla 12. sırada kaldı.

Akmaar gelecek hafta deplasmanda Vitesse'ye konuk olacak. Nijmegen ise sahasında Roda'yı ağırlayacak.

 

Alkmaar kendi sahasında yenildi

Barcelona – Deportivo maçında gol yağdı

Porto’nun canını menajerler çok yakmış

Lusa Menkul Kıymetler Borsası'ndan yapılan açıklamaya göre Portekiz ekibi Porto geride kalan sezonda 33,5 milyon eurodan oldu.

Oyuncularını yüksek bonservis bedelleri ile satan Porto'nun bu kaybının nedeni olarak oyuncu transferlerinde menajerlere yapılan ödemeler olduğu ifade edildi. Porto'nun bu hesaplarında yeni sezonda kadrosuna kattığı Jackson Martinez ve Zenit'e sattığı Hulk'un olmadığı belirtilirken Atletico Madrid'e satılan Radamel Falcao ve Inter'e gönderilen Freddy Guarin ise yer alıyor.

Porto'nun iki oyuncunun satışından 29 milyon euro kar ederken yüklü miktarda komisyonun Jorge Mendes'in sahibi olduğu menajerlik şirketi Gestifute ve Hollandalı şirket BV Orel'e ödendiğine dikkat çekildi.

Porto 33,5 milyon eurodan oldu

Barcelona Deportivo maçı kaç kaç bitti

İspanya La Liga'nın 8. haftasında Deportivo La Coruna sahasında Barcelona'yı konuk etti.

Riazor'da oynanan müsabaka adeyta nefesleri kesti. Barcelona maçın hemen başında farklı öne geçmesine rağmen ev sahibi ekip oyuna ortak olma adına savaşmaktan vazgeçmedi ancak 90 dakikanın son düdüğü geldiğinde kazanan 5-4'lük sonuçla Katalanlar oldu.

Barça henüz 3. dakikada Jordi Alba ile 1-0 öne geçti. Bunu 8'de Tello ve 18'de Messi'nin golleri izledi ve maç bir anda 3-0'a geldi. Deportivo bu gollerin ardından toparlandı ve 26'da Pizzi 37'de de Alex Bergantinos ile farkı bire indirdi. Messi 43'te attığı golle Barcelona'yı tekrar iki farklı üstünlüğe taşıdı.

 

Barcelona – Deportivo maçında gol yağdı

18 Ekim 2012 Perşembe

Fransız pilot Sebastien Loeb soruları yanıtladı

Otomobil sporları Dünya Ralli Şampiyonası'nda (WRC) üst üste 9 kez şampiyon olan Fransız Sebastien Loeb, hayranlarının sorularını yanıtladı.

Citroen Total World Rally takımının Fransız pilotu Sebastien Loeb, WRC resmi internet sitesinde hayranlarının sorularına cevap verdi. Loeb, motor sporlarına yeteneğini, Fransa Haguenau'da yapılan motorlu bisiklet yarışmalarında fark ettiğini ifade ederek, yarışmacılar arasında her zaman en hızlısı olduğunu, otomobile geçtiğinde arkadaşlarıyla arasındaki farkın daha da arttığını söyledi.

Loeb, WRC kariyerinde en fazla sinirlendiği olayı şöyle anlattı:

''2009'daki Yunanistan Ralli'sinde dışarıda kalmış bir ağaç köküne çarptım ve süspansiyon kolunda kırılma meydana geldi ama yarışa devam ettik. Aynı problem nedeniyle yarışı tamamlayamadım ancak herkes başka bir sorun olduğunu düşündü. Art arda iki sorun yaşadım.''

Bekir Yunus Uçar yeniden başkanlığa seçildi

Türkiye Motosiklet Federasyonu 3. Olağan ve Mali Genel Kurulu'nda, Bekir Yunus Uçar yeniden başkanlığa seçildi.

City Otel'de yapılan genel kurulda divan başkanlığına Tayfun Şık getirildi. Genel kurulda gündem maddeleri ile İstanbul Park Pisti hakkında yapılacak olan kiralamaya ilişkin ihaleye girilmesi, ihale sonucuna göre kiralama işlemlerinin yapılması konusunda Yönetim Kurulu'na yetki verilmesi oylandı. Gündem maddeleri ibra edilmesinin ardından seçimlere geçildi.

Türkiye Ralli Şampiyonası Bursa'da belli olacak

Türkiye Ralli Şampiyonası'nda şampiyonun adı Oyak-Renault 37. Yeşil Bursa Rallisi'nde belli olacak.

Bursa'da 20-21 Ekim'de organize edilecek. Bu yıl 37. kez düzenlenen Yeşil Bursa Rallisi, Bursa Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenecek. 20 Ekim Cumartesi günü saat 13.00'de Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları'ndan verilecek görsel start ile başlayacak rallide ekipler ilk olarak saat 14.00'den itibaren şehir merkezinde yer alan ve Kültürpark içerisinde oluşturulan Bursa Büyükşehir Belediyesi Seyirci Özel Etabı'nı geçecek.

Milli Takım Andorra karşısına çıkacak

2014 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda A Millilerimizin Macaristan'dan sonraki rakibi Andorra. 22 Mart 2013'de karşı karşıya gelecek iki ekip, Avrupa'nın en yüksek 3. başkenti olan Andorra la Vella'nın Comunal d'Andorra Stadyumu'nda mücadele edecek.

Milli takımımız gibi düşüş içerisinde olan Andorra, tarihinin en başarılı günlerini 2005'te yaşıyordu. Eylül 2005'de FIFA sıralamasında 125. sıraya kadar yükselen Andorra, daha sonra aldığı olumsuz sonuçlar sonrası 201. sıraya kadar gerilemiş durumda. Kötü gidişin ardından görevi bırakan teknik direktör David Rodrigo, 1999'dan beri takımın başındaydı.

Ahmet Nur Çebi hakemleri konuşacak

Ahmet Nur Çebi, basın açıklamasıyla son zamanlarda hakemlerin beşiktaş'ın müsabakalarında kulübün aleyhine verilen kararlarla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

Bursaspor'un tahkim kurulu tarafından iptal edilen saha kapatma cezasının ardından siyah beyazlılar harekete geçerken, düzenlenecek basın toplantısıyla Asbaşkan Ahmet Nur Çebi kamuoyunun dikkatini çekmek istiyor.

Siyah beyazlı takımın sahasında oynadığı Sanica Bor Elazığspor maçının sonunda teknik direktör Bülent Uygun'un başına isabet eden bir cisim nedeniyle PFDK Beşiktaş'a saha kapatma cezası vermiş ve yapılan itirazlar da kabul edilmemişti. Beşiktaş Kulübü ayrıca Süper Lig'in 2. haftasında oynanan Galatasaray - Beşiktaş maçında sarı kırmızılı futbolcu Burak Yılmaz'ın ceza sahası dışındaki faulüne penaltı verilmesi ile ilgili de Merkez Hakem Kurulu hakkında sert ifadeler kullanmıştı.

Fenerbahçeli oyuncuya hapis şoku

Fenerbahçe Ülker takımı Union Olimpija yapacağı maç için Slovenya'ya gitti. Basketbol takımının başarılı oyuncusu Romain Sato'nun pasaportuna el konuldu. Kulüp yetkililerinin itirazlarına rağmen yetkililer Sato'nun pasaportuna el koymaya devam ederken ilk belirlemelere göre yıldız oyuncunun geceyi tutuklu geçireceği ifade edildi.

Fenerbahçe kulübü bu olayın detaylarını resmi internet sitesinden yaparken olayın 'Ülkelerarası bir skandal' olduğuna yönelik ibareler kullanıldı.

İşte Fenerbahçe resmi internet sitesinden yapılan o açıklamanın metni;

"Havaalanında yapılan kontrollerde, Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı olan sporcumuz Romain Sato'nun pasaportuna, söz konusu ülke tarafından aynı ülke pasaport yasa ve uygulamaları gerekçe gösterilerek el konulmuştur. Bu usulsüz uygulama karşısında tarafımızdan diplomatik ve hukuki işlemler başlatılmıştır.

Schengen vizesi de olan, aynı pasaport ile Amerika'dan ülkemize ve birçok Avrupa ülkesine de giriş çıkış yapan sporcumuzun maruz bırakıldığı bu hukuka ve diplomasiye aykırı tutum, tarafımızca anlaşılamamakla birlikte hukukçularımız ve yetkililerimiz tarafından takip edilmektedir.

Oyuncumuzun yarınki maçta oynatılmamasına yönelik yapılan bu usulsüz işlemler, tarafımızdan hukuki platformda en ağır şekilde karşılık bulacaktır.

Yapılan bu gayri hukuki uygulamanın, oyuncumuzun müsabakada oynatılmamasına yönelik olduğu aşikârdır.

Söz konusu ülke yetkilileri, bu hukuk dışı davranışlarıyla her türlü hukuki ve diplomatik yaptırımı da göze alarak durumu oyuncumuzun bir gece tutuklu kalması boyutuna getirmiştir.

Ancak unutulmamalıdır ki bu hukuk dışı uygulama, kulüplerarası bir sorun değil ülkelerarası bir SKANDALDIR.

Konu ile ilgili her ayrıntı, gelişmeler doğrultusunda kamuoyu ile de paylaşılacaktır."

Alex imza törenine helikopterle geldi

Brezilya Serie A ekiplerinden Coritiba ile 2 yıllık anlaşma sağlayan Alex de Souza, statta yapılan özel bir törenle resmi sözleşmeye imza attı.

Estadio Couto Pereira'da hazırlanan özel platforma helikopter ile iniş yapan Alex ve eşini kulüp başkanı Vilson Ribeiro karşılarken önemli bir taraftar grubu da tribünlerde yerini aldı. Alex için hazırlanan özel pankartlar tribün panellerini süslerken yeşil-beyazlı ekibe gönül verenler Alex için yoğun tezahuratlar seslendirdi.

1997 yılında henüz 20 yaşındayken Coritiba'dan ayrılanAlex de yaptığı konuşmada, "Ben asla kendimi bir idol olarak görmedim ancak çok çalıştım ve evet şu anda bir idol oldum." sözlerini kullandı. Alex ayrıca 8 senesini geçirdiği Fenerbahçe için de konuşurken, Coritiba'nın artık Türkiye'deki birçok taraftarın ikinci takımı haline geldiğini dile getirdi.

35 yaşındaki futbolcu bu seon yeni takımında 20 numarılı formayı giyecek. Gelecek sezon ise, bu yıl 10 numarayı taşıyan Lincoln, Alex'e bu formayı vereceğini açıklamıştı.

Lincoln, Alex’e 10 numaralı formayı verecek

Bir dönem Galatasaray'da forma giyen Coritiba futbolcusu Cassio Lincoln, Ocak ayında sırtına geçirdiği 10 numaralı formayı Alex'e seve seve verebileceğini söyledi.

Brezilya basınına konuyla ilgili açıklama yapan Lincoln; 10 numaralı formayı Alex'e vermekten gurur duyarım. Ben Palmeiras'a geldiğimde bana 10 numarayı vermek istemişlerdi ama o zaman Cleyton Xavier 10 numarayı giyiordu bende 99'u seçtim. Kariyerimde ise 10 numarayı sıklıkla giydim." diye konuştu.

Bir dönem Türkiye'de iki ezeli rakibin forması ile karşı karşıya gelen Lincoln ve Alex'in daha ilk günden birbirlerine pozitif davranmalarının ikilinin takım içinde uyumlu bir arkadaşlık yapacaklarına işaret ettiği vurgulandı.

Futbol hayatına Coritiba'da başlayan Alex, 1995/97 sezonunda Coritiba'da 10 numaralı formayı giymişti. Lincoln'un tekrar 99 numarayı giymesi bekleniyor.

Burak Yılmaz ve Selçuk açıklama yaptı

Galatasaray'ın ve Milli takımımızın yıldız oyuncuları Selçuk İnan ve Burak Yılmaz, sarı kırmızılı kulübün resmi internet sitesi aracılığıyla açıklamada bulundu.

Burak Yılmaz ve Selçuk İnan, Milli takımın iki maçında da kasten oynamadıklarına dair yapılan haberleri kınadıklarını açıkladı.

İşte iki oyuncunun Galatasaray resmi internet sitesi aracılığıyla yaptığı o açıklama:

"Bu ülkede doğmuş yetişmiş ve TC vatandaşı olan her sporcu gibi bizler için de Milli Takımlarda görev yapmak, Milli formayı terimiz ile ıslatmak onur ve gurur vesilesidir. Şartlar, verilen görevin süresi ve büyüklüğü ne olursa olsun hiçbir Milli Sporcu formasına ve kariyerine leke sürecek bir davranışta bulunmaz.

17 Ekim 2012 Çarşamba

Bursaspor taraftarına çağrı yaptı

Bursaspor Kulübü açıklamasında, 2 maç seyircisiz oynama cezasının para cezasına çevrilmesine ilişkin, "Tüm taraftarlarımızın tribünde yerlerini alacak olması bizi mutlu etmiştir" denildi.

Bursaspor resmi internet sitesinde yer alan, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından takıma verilen 2 maç seyircisiz oynama cezasının, 200 bin lira para cezasına çevrilmesiyle ilgili açıklamada, şu ifadelere yer verildi: